post

Как се забогатява или правила за печелене на пари

Как се забогатява? Какви са начините за печелене на пари? Има ли някъде лесни пари? Отговорът на тези и други подобни въпроси е почти еднозначен и понякога болезнено тъжен. Да станеш богат, никак не е лесно. Ако беше, тогава всички щяха да са богати и само малцина да са бедни. Реалността обаче потвърждава обратната тенденция. Пари се печелят с много усилие, труд и задължително с малко късмет.

Печелене на пари лесно

Нека изпървом да разгледаме възможните източници на „лесни пари„. Всеки може да спечели от лотарията, хазарт или някоя друга игра на късмета, но на практика това не се случва. Причината е, че там шансовете са 1 на няколко стотин милиона. И дори тогава, ако играещият спечели, това не означава, че ще може да се порадва на невероятното си щастие. Понеже, лесно е да бъдеш беден когато нямаш пари, но далеч по-трудно е да бъдеш богат, когато имаш пари. Много тото-милионери завършват в моргата или в разорение, само защото са живели в заблудата, че да си богат е лесно.

Престъпленията също изглеждат достъпен начин за печелене на пари. Но и това е далеч от истината. Забогатяват само малцина от най-хитрите и умни престъпници. Просперират тези, които така или иначе имат талант. Повечето обаче, завършват с куршум в главата, зад решетките или в безпаричие. И всичко идва за сметката на голям риск. Дори политиците-престъпници, които крадат по високите етажи на властта, полагат неимоверни усилия, изграждат връзки или пък притежават изключителни престъпни умения.

Остават парите по наследство. Но пък ако някой има богати родители, то той едва ли ще търси начин да забогатява. Редки са изключенията като Бил Гейтс, който въпреки семейните активи е желаел сам да изгради състоянието си.

В крайна сметка няма такова чудо, наречно лесни пари. Богат се става трудно, но хубавото е, че всеки може да забогатее.

Как не се става богат

За да стане ясен принципният път към богатството, първо трябва да се изясни въпроса как не се става богат.

Днес много популярни са семинарите за позитивното мислене към богатството и че това едва ли не, е начин за печелене на пари във вашите сметки. Нещата не стават така! В действителност печелят само лекторите от семинара. Нито с врачуване, нито с молитви, нито пък с амулети за късмет могат да се изкарват големи пари. Тъй де, освен ако не сте вие този, който ги продава.

Много често се срещат хора, които си купуват книги за самопомощ, чиито автори съветват читателя, как се забогатява. Почитателите на тази литература прибягват и до други медийни формати, продавани от финансови гуру – величия, които не се свенят да раздават всевъзможни съвети. В повечето случаи обаче, всички тези материали са безполезни. Не очаквайте някой да ви даде готова рецепта за забогатяване!

Процесът на печелене на пари е строго индивидуален и всеки го изгражда сам за себе си. Не са редки случаите, в които шансът играе голяма роля по пътя към богатството. Затова не трябва да се прилага механично чуждият подход за забогатяване. Всеки е необходимо самостоятелно да изгради собствена система от стъпки, често опирайки се на опита си. Това става на принципа проба-грешка. Казаното обаче не изключва необходимостта от подходящо пазарно, финансово или икономическо образоване.

И накрая, но не на последно място, ако искате да се научите как се печелят пари, не вземайте съвети от беден човек. Ако богаташ ви дава съвет, то той може да е лош или добър, но бедният няма как да ви посъветва правилно. В случай, че беднякът знаеше как се печелят пари, то той нямаше да е беден. Същото правило важи и за човек, който ходи на работа. Не вземайте от такъв съвети, за това как се прави частен бизнес и предприемачество.

Как се става богат

печелене на пари, как се става богат

Само с ИСКАМ богат не се става

Действие

Както казахме вече, богат не се става лесно, но не е невъзможно. Първото, което се изисква е желание за печелене на пари. Мнозина казват: „Искам да спечеля много пари“, но това не значи, че наистина го желаят. Тези хора просто така си говорят, макар и да си вярват. Приказките са безплатни! Човекът, който има истински желанието да забогатее, той действа, а не бъбри на вятъра. Преминете към действие!

Грешки

Не се отчайвайте дори да допуснете грешка! Не са малко хората, които при първия провал се предават. Но истината е, че рядко някой предприемач забогатява от първия път. Най-често всеки тръгнал по пътя към богатството, преминава през „кърваво“ изкупление, когато изгубва всичко. Не са редки случаите на хора спечелили пари едва след третия си или дори след четвъртия си провал. Важно е упорството, последователността и дисциплината. Тези качества са необходими за постигането на крайната цел.

Стъпки

Много хора си казват: „твърде е трудно и няма как да стане“. Не си намирайте оправдания за нерешителността си! Колкото и непостижима да изглежда целта, тя винаги може да бъде достигната по един или друг начин. Важно е да притежавате истинска решителност и целеустременост. Основният принцип за постигане на невъзможното се нарича Докосване до пустошта. Той гласи, че големите цели се постигат на малки стъпки. Вдъхновението за него идва от едноименния филм.

Емоции и разум

Бъдете обективни, защото пазарът не търпи емоции. На емоции се губят пари, на здрав разум се печелят. Хладната пресметливост е важна, когато става дума за реална преценка. Независимо какви убеждения и мироглед се намират в главата ви, не бягайте от реалността. Съобразявайте се с критичността на ситуацията и реагирайте адекватно.

Често се налага да изоставите бизнес без никакво бъдеще и същевременно да не ви се иска. Не действайте емоционално, а рационално! Не се опитвайте да хванете падащата котва. Липсата на перспектива е достатъчен аргумент, за да излезете от играта.

Мързел

Не очаквайте някой друг да ви свърши работата. Защото ако това се случи, тогава или нещата няма да са направени добре или просто този, който ги е направил, ще обере активите от труда си. Никой не е длъжен да ви направи богати. И в крайна сметка, когато работите усилено и целенасочено, но без да разпилявате труда си, дори малко късмет ще ви е достатъчен да спечелите много пари.

Информация

Когато правите нещо, не тръгвайте с рогата напред. Разучете първо с какво сте се захванали и как да станете най-добри в това, което правите. Търсете информация и не разчитайте на медиите да ви я доставят. Ако развивате бизнеса си и инвестирате според написаното във вестниците и казаното по телевизията, скоро ще загубите всичко. Не се нахвърляйте на всяка възможност за печелене на пари, която е била оповестена с големи хвалби в медиите. Често това е капан за баламурници и не бихте искали да попаднете в него.

Пирамиди

Пазете се от обещанията за бързи и лесни печалби. Ако някой ви обещае да удвои инвестициите ви до края на годината, това означава, че „има нещо гнило в Дания„. Още по-лошо е ако видите, как човекът дал обещанието го изпълнява спрямо другите си инвеститори. Това е почти сигурен знак, че си имате работа с финансова пирамида.

Приказването е безплатно и обещанията с лопата да ги ринеш. Всеки, който ви обещава безрискова инвестиция е лъжец и единствено иска да се докопа до паричките ви. Не се доверявайте на приятни, харизматични и сладкодумни личности, а работете само с груби реалисти и сериозни предприемачи.

Риск

Големите печалби винаги са свързани със значителен риск. Той може да бъде намален ако инвеститорът или предприемачът знае какво прави, но никога не може да се сведе до нула. Безрискови предприятия не съществуват.

Когато поемате риск, изграждайки делово предприятие за печелене на пари, то той трябва да бъде премерен. Ако притежавате апартаменти, земи и коли, не залагайте повече от това, което можете да си позволите да загубите. Ако обаче сте крайно бедни и нямате почти нищо – заложете всичко! Загубата така или иначе няма да е кой знае колко голяма.

Дребнавост

Не бъдете киртаци и дребни далавераджии. Ако си задавате въпроса „как да забогатея“ и после ви хрумне да миете автомобилни стъкла на кръстовище, то тогава сте се озовали в кирташкия ад. От друга страна, ако създадете компания, която е изключително специализира в миенето и полирането на автомобилните стъкла, значи сте на правилната пътека за печелене на пари. Анархистите имат любим девиз: „Мисли глобално, действай локално„. Това може да се приложи и към бизнеса. Не поставяйте спирачки на фантазията си, но не живейте в илюзии за това как се печелят пари.

Предимствата на процеса свързан със забогатяването

Преминаването по пътя към богатството изгражда онези умения у човека, които го правят способен да живее като богата личност. Затова внезапно забогателите бедняци бързо загубват състоянието си и се завръщат към живота в нищета. Лесно спечелените пари се харчат лесно и при това за неправилните неща. Забогателият с много усилен труд и лишения помни, какво означава да правиш пари и какво е усещането да живееш в бедност. Затова той знае и как да си управлява капиталите във време на богатство и излишък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Leave the field below empty!